MŠ Bělohorská

ZŠ a MŠ T.G.Masaryka - pracoviště MŠ Bělohorská
Bělohorská 174/162
161 00, Břevnov

http://www.zstgmruzyne.cz

tel.:   240 201 165
datová schránka: 9w63c4u
ředitelka: Mgr. Dana Hudečková
vedoucí učitelka: Mgr. Miroslava Doubková
kapacita: 48 míst / 2 třdy
typ zařízení: MŠ
provoz: celodenní
pondělí až pátek: 6:30- 17:00

Aktuality

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Akce

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Popis školky


   Původní mateřská škola Bělohorská sídlila v jiné části vilové čtvrti Malého Břevnova. Později byla tato moderní jednopatrová budova přistavena do areálu ZŠ Bělohorské. Provoz byl zahájen 4.4.2005. Obě školy jsou součástí komplexu dvou základních škol a tří mateřských škol. Budovy ZŠ a MŠ jsou navzájem propojeny. Spojení škol je významné zvláště pro udržení rodinné atmosféry.

   Mateřská škola Bělohorská má 2 třídy se šatnami a sociálním zázemím. Děti jsou rozděleny podle věku. Do třídy „Žluťásků“ je zapsáno 24 dětí ve věku 3 – 4 let. Do třídy „Modrásků“ chodí 28 dětí ve věku 5 – 6 let. Mateřská škola Bělohorská se nachází v blízkosti obory Hvězda, proto používáme neoficiální název „Hvězdička“.

   Filozofií mateřské školy je rozvíjet u dětí samostatné a zdravé sebevědomí cestou přirozené výchovy, umožnit dětem vzdělávání    od útlého věku, s přihlédnutím k jejich možnostem, zájmům a potřebám. Chceme, aby naše mateřská škola byla místem šťastného dětství, kde je prostor pro uplatnění každého jednotlivce.

   Cílem naší snahy je spokojené, samostatné, aktivní a sebevědomé dítě, které se umí samostatně rozhodovat, prosazovat svoje názory a vyjádřit své pocity. Vedeme děti k tomu, aby bylo připravené učit se, vnímat své okolí, komunikovat s ním a dovedlo zvládat určité úkoly.

   K tomu vytváříme podnětné vzdělávací prostředí, zajímavé a obsahově bohaté. Každodenní pestrou nabídkou činností v dětech probouzíme aktivní zájem o poznání a objevování světa. Vytváříme základy kompetencí, důležitých pro celý další vývoj, vzdělávání a celoživotní učení.

   Naším nejdůležitějším partnerem je rodina - rodiče, prarodiče, sourozenci, komunita obklopující dítě. Dostatek informací, otevřené dveře, společné akce, vzájemná komunikace, vtahování rodičů          do předškolního vzdělávání a chodu školy je naší prioritou.

Zájmové aktivity


  • Angličtina pro předškoláky
  • Plavání
  • Předškoláček